Meld deg på nyhetsbrev
Forsommertur til Almunecar

Nyt noen deilige sommerdager på Spanias solkyst i begynnelsen av juni med gjennomsnittstemperaturer på 27 grader i luften og 22 grader i vannet. Almunecar er en ferieby langs Costa Tropical, som er kystlinjen i Granada provinsen. Vi skal bo på Hotel Helios hvor vi har inkludert frokost og middag. Vin, øl eller vann til middag er inkludert. 

Program

Flyreisen: Vi flyr med Norwegian fra Torp og Gardermoen. Fra Torp flyr vi kl.20.50 og lander i Malaga kl. 00.50. På returen flyr vi fra Malaga kl. 16.20 og lander på Torp kl. 20.10. Fra Gardermoen flyr vi kl.11.35 og lander i Malaga kl. 15.40. På returen flyr vi fra Malaga kl. 15.10 og lander på Gardermoen kl. 19.10.   På flyet har vi inkludert 2x20 kg innsjekket bagasje og 8 kg håndbagasje. Mat eller drikke kan kjøpes.   

Hotellet vårt

Hotellet ligger midt på strandpromenaden med kort vei til gamlebyen. Alle rommene er like og har begrenset havutsikt. Rommene er på 18 kvm og har to senger, sofa, TV med internasjonale kanaler og safe. Balkongen er på ca 5 kvm og har to stoler og et bord. Vi vil ha en egen stedlig representant på hotellet.   
 Området rundt: Strandpromenaden ligger mellom hotellet og stranden, og strekker seg inn og forbi Almunecar sentrum. Langs strandpromenaden finnes det mange små butikker og kaféer.   


Tirsdag 05.06: Utflukt til Nerja og Frigiliana. Nerja er en kommune på Costa del Sol. Den ligger på landets sydlige Middelhavskyst – ca. 5 mil øst for Malaga. Nerja har en lang historie, dette dokumenteres av de primitive maleriene i de berømte Nerja-grottene, oppdaget så sent som i 1959. Besøkende til grottene har mulighet til å se restene av en av de gamle beboerne i Nerja. Syv kilometer nord for Nerja, på et høydedrag som ligger ved kanten av Almijara, Tejeda og Alhama – fjellene ligger den pittoreske byen Frigiliana. Dette er utvilsomt en av de mest typiske av Andalusias ”Hvite landsbyer”. Det gamle historiske sentrum i Frigiliana, utpreget maurisk i utseende og design, er en labyrint av trange, svingete gater og smug, et flott sted å vandre omkring. Lunsj underveis. 
Torsdag 07.06: I dag går turen til Las Alpujarras som strekker seg over provinsene Almería og Granada. Et område som bærer tydelig preg av berbernes tilstedeværelse. Berberne bygde landsbyer og bebyggelse langs fjellsidene etter maurisk innflytelse i år 711 e.kr. Vi kjører gjennom daler med appelsinlund, sitrontrær og granatepletrær, som har tatt over etter vinranker og olivenlunder. I tillegg får vi se masse fargerike blomster. Høyden og solen har utviklet botaniske arter som kun finnes her. Vi får oppleve livet i de avsidesliggende landsbyene Pampaneira og Bubion. Her foregår fortsatt gårdsarbeidet med muldyr og okser. Skinken og pølsene fra området er godt kjent over hele Spania. Lunsj underveis.
Søndag 10.06: I dag skal vi besøke regionenes nest største by, Malaga med 560.000 innbyggere. Vårt besøk begynner med en tur opp til utsiktspunktet Mirador de Gibralfaro som byr fantastisk panoramautsikt over Malaga. Vi kjører ned til byen og vandrer gjennom gamle Malaga, som er som en reise gjennom flere århundrer. I et hjørnehus i Plaza de la Merced ble maleren Pablo Picasso født. Vi passerer den vakre Santiagokirken hvor Picasso ble døpt. Ved siden av ser vi Teatro Cervantes – det vakreste palasset der en av vår tids store filmhelter Antonio Banderas startet sin karriere. Vi nyter en god lunsj på et vinotek før vi går gjennom de svingete gatene. Her stopper vi på en av de små bodegaene hvor vi kan nyte et glass av den lokale Malagavinen. Vinen serveres direkte fra fat. Vi får litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til Almunecar. 
Onsdag 13.06: I dag skal vi besøke en fruktgård. Almunecar ligger i Costa Tropical som er et subtropisk område hvor mange eksotiske frukter trives. Vi blir tatt med på en vandring gjennom gården og får selvfølgelig smake på fruktene. Tilbake til hotellet for lunsj.  

Info


Avreisedato: 
3. juni - 14 dager
Pris pr. person: kr 11.900-
 Tillegg for enkeltrom: kr 4.230,-


Prisen inkluderer
fly Torp/Gardermoen – Malaga tur/retur inkl. skatter og avgifter
 buss flyplass – hotell tur/retur
14 hotellovernattinger
14 frokoster 
4 lunsjer
14 middag inkl. drikke
utflukter iht beskrivelse 
 stedlig representant