Meld deg på nyhetsbrev
Møt våren i Almunecar

Almunecar ble grunnlagt for mer enn 2000 år siden av Fønikerne. Byen har i dag ca 22.000 innbyggere og står fram som en fin blanding av historiske kvartaler og moderne arkitektur. De høye fjellene som omgir byen skaper et tropisk mikroklima i Almunecar, og det vokser eksotiske planter og frukt som guava, papaya og mango.
Det er minst 5 akvedukter fra Romertiden i byen, som minner fra en svunne storhetstid i historiske tider. Almunecar er en by med en pittoresk gammel bydel i sentrum, omkranset av hvite hus og trange gater. Det moderne Almunecar er bygget rundt den gamle bydelen og den 3 kilometer lange stranden. Temperaturen nærmer seg 20 grader, og det blir god tid til å nyte solen. Under oppholdet har vi inkludert fire utflukter – Malaga, Nerja og Frigiliana, beøsk på fruktgårdog Alpujarras. Vi skal bo på Hotel Helios hvor vi har inkludert frokost og middag. Vin, øl eller vann til middag er inkludert.   

Program

Mandag 05.03: Vi møtes på Gardermoen hvor Norwegian har avgang kl.13.10. Ankomst Malaga kl. 17.15. Vi finner bagasjen og går til bussen som tar oss til Almunecar og Hotell Helios. Hotellet ligger ved strandpromenaden og ligger ca. 10 minutters spasertur fra gamlebyen. Frokost og middag inkludert hver dag. Almunecar er en by med ca. 20.000 innbyggere og ligger helt syd i Andalucía. Her kan man stikke tærne i Middelhavet, oppleve det ekte Spania i gamlebyen, eller nyte utsikten mot den gamle borgen fra maurernes tid. 
 Tirsdag 06.03: Vi starter med en rolig dag i Almunecar hvor du kan utforske byen og stranden på egenhånd. Felles middag om kvelden. 
 Onsdag 07.03: Utflukt til Nerja og Frigiliana. Nerja er en kommune på Costa del Sol. Den ligger på landets sydlige Middelhavskyst – ca. 5 mil øst for Malaga. Nerja har en lang historie, dette dokumenteres av de primitive maleriene i de berømte Nerja-grottene, oppdaget så sent som i 1959. Besøkende til grottene har mulighet til å se restene av en av de gamle beboerne i Nerja. Syv kilometer nord for Nerja, på et høydedrag som ligger ved kanten av Almijara, Tejeda og Alhama – fjellene ligger den pittoreske byen Frigiliana. Dette er utvilsomt en av de mest typiske av Andalusias ”Hvite landsbyer”. Det gamle historiske sentrum i Frigiliana, utpreget maurisk i utseende og design, er en labyrint av trange, svingete gater og smug, et flott sted å vandre omkring. Lunsj underveis.
 Torsdag 08.03: Vi tar nok en rolig dag i Almunecar. 
 Fredag 09.03: I dag går turen til Las Alpujarras som strekker seg over provinsene Almería og Granada. Et område som bærer tydelig preg av berbernes tilstedeværelse. Berberne bygde landsbyer og bebyggelse langs fjellsidene etter maurisk innflytelse i år 711 e.kr. Vi kjører gjennom daler med appelsinlund, sitrontrær og granatepletrær, som har tatt over etter vinranker og olivenlunder. I tillegg får vi se masse fargerike blomster. Høyden og solen har utviklet botaniske arter som kun finnes her. Vi får oppleve livet i de avsidesliggende landsbyene Pampaneira og Bubion. Her foregår fortsatt gårdsarbeidet med muldyr og okser. Skinken og pølsene fra området er godt kjent over hele Spania. Lunsj underveis.
 Lørdag 10.03: Vi tar en hviledag for å nyte solen. 
 Søndag 11.03: I dag skal vi besøke regionenes nest største by, Malaga med 560.000 innbyggere. Vårt besøk begynner med en tur opp til utsiktspunktet Mirador de Gibralfaro som byr fantastisk panoramautsikt over Malaga. Vi kjører ned til byen og vandrer gjennom gamle Malaga, som er som en reise gjennom flere århundrer. I et hjørnehus i Plaza de la Merced ble maleren Pablo Picasso født. Vi passerer den vakre Santiagokirken hvor Picasso ble døpt. Ved siden av ser vi Teatro Cervantes – det vakreste palasset der en av vår tids store filmhelter Antonio Banderas startet sin karriere. Vi nyter en god lunsj på et vinotek før vi går gjennom de svingete gatene. Her stopper vi på en av de små bodegaene hvor vi kan nyte et glass av den lokale Malagavinen. Vinen serveres direkte fra fat. Vi får litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til Almunecar.
Mandag 12.03: I dag har vi hele dagen til egen disposisjon.
 Tirsdag 13.03: I dag skal vi besøke en vinbodega hvor vi får omvisning og selvfølgelig smake på vinen. 
 Onsdag 14.03: I dag skal vi besøke en fruktgård. Almunecar ligger i Costa Tropical som er et subtropisk område hvor mange eksotiske frukter trives. Vi blir tatt med på en vandring gjennom gården og får selvfølgelig smake på fruktene. Tilbake til hotellet for lunsj. Torsdag 15.03: Vi tar nok en rolig dag i Almunecar.
 Fredag 16.03: Vi sjekker ut og kjører til Malaga hvor Norwegian har avgang kl. 08.00 med ankomst Gardermoen kl. 12.10.

Info

Avreisedato: 5. mars – 12 dager
Pris pr. person: kr 9.900,- Tillegg for enkeltrom: kr 2.850,-


Prisen inkluderer: 
Fly Oslo – Malaga t/r inkludert skatter og avgifter 
11 hotellovernattinger
11 frokoster
4 lunsjer
11 middager
Program iht. beskrivelse 
Skandinavisktalende guide på alle utflukter 
Reiseleder