Meld deg på nyhetsbrev
CRUISE I ØSTEN

Bli med på dette fantastiske cruiset i Østen med Celebrity Millennium. 2. februar 2019 seiler vi fra Hong Kong. Vi starter med å ligge en natt i Hong Kong før vi har 2 stopp på Filippinene og 3 stopp i Vietnam.  

Program

Celebrity Millenium er et av Celebrity Cruises skip i Millennium klassen og har plass til ca. 2.000 gjester. Ombord er det hyggelige fellesområder, innendørs og utendørs svømmebasseng og en rekke aktivitetstilbud. En åpen, men samtidig intim atmosfære bidrar til at man virkelig finner seg til rette ombord. Skipet har 12 dekk. Til middagen har vi reserverte bord til første bordsetting. Vår reiseleder er med hele veien, og hjelper med bestillingene, menyene og evt. spesialmat. Under cruiset kommer vi til å ha egne utflukter i hver havn

Vi flyr fra Gardermoen 31. januar på ettermiddagen og med en mellomlanding lander vi i Hong Kong 1. februar om ettermiddagen. Her finner vi bagasjen og kjører til hotellet for overnatting. På lørdag formiddag går vi gjennom prosedyrene for ombordstigning før vi kjører den korte veien til havnen for ombordstigning.   Hjemreisen er natt til 17. februar. Vi får hele dagen i Hong Kong før vi på kvelden kjører til flyplassen. Kun med en mellomlanding er vi tilbake på Gardermoen

Info

Avreisedato: 31. januar 18 dager
Prisene vil være klare ca 1. april 


 Prisen inkluderer: 
 flybill. Oslo – Hong Kong tur/retur inkl skatter og avg. 
 all transport iht program 
 1 natt i Hong Kong inkl frokost 
 14 netter cruise inkl. helpensjon alle avgifter 
 6 utflukter
 tips ombord
reiseleder på hele turen  

Hong Kong: Siden 1997 har Hong Kong offisielt vært en del av Kina igjen, men 150 år under britisk styre har naturlig nok satt sitt permanente preg på både arkitektur, kultur, mat og folkelynnet. Dette er uten tvil Kinas mest vestlig pregede by, og også den mest velstående.
Hongkong er en fascinerende by med en like interessant historie. "Asias New York" var en gang en liten fiskerlandsby. I tidens løp utviklet den seg til en strategisk militærhavn, og deretter til dagens travle Hongkong, et av de største finanssentrene i verden.
Hong Kong kan besøkes året rundt, og har veldig mye å by på innenfor et svært begrenset område. Her finner du museer i verdensklasse, fantastiske restauranter, ubegrensede shoppingmuligheter og imponerende moderne arkitektur, i tillegg til hundrevis av templer og pagoder. Herlig dim sum, flytende øyer og en enestående horisont er bare noen av Hong Kongs unike kjennemerker. Få en dose tradisjonell, kinesisk arkitektur i landsbyen Ngong Ping, deretter tar du trikken til toppen av Victoria Peak for en fabelaktig utsikt. Steinknausene og de myke åsene i Nan Lian Garden vil gi deg indre fred, og det vil også en beroligende kopp te på en Stanley-kafé. Bli ett med alt ved Chi Lin Nunnery, et fredfylt buddhistkompleks.   
Boracay: På nordspissen av øya Panay finnes en liten flekk på kartet, Boracay. Med White Beach sin kritthvite strand og et vann så klart og blått ingen steder i Sør-øst Asia kan sammenligne seg med, er øya Filippinenes aller fremste turistmål.
Den 4,5 km lange White Beach deles inn i Station 1, 2 og 3. Station 1 - nord og Station 3 - sør. Det er ved Station 2, midt på White Beach, at man finner de fleste restaurantene og barene. Langs stranden er det ingen asfalt eller trafikkstøy å spore, og det hersker en avslappende og koselig atmosfære både på dagtid som på kveldstid.   
Ho Chi Ming: Ho Chi Minh-byen, det tidligere Saigon, overøser deg med inntrykk fra første stund. De eksotiske luktene, mengden av mennesker og lyder – mopeder og motorsykler i ubegripelige klynger ved hvert røde trafikklys.
Det er aldri stille i Ho Chi Minh-byen – på hvert gatehjørne er det liv og røre, mennesker er på vei et eller annet sted eller sitter og spiser frokost på de lave pallene ved et eller annet gatekjøkken. Om kvelden er de fleste ute for å bedrive sin favorittsyssel - spaserturer i bygatene. På markedene, ikke minst på berømte Ben Tanh, er det full fart hele dagen, og her kan du være sikker på å gjøre et kupp.
Inne i sentrum vitner de gamle bygningene om byens velkjente historie.Ved Operahuset ligger ærerike Hotel Continental, hvor Graham Greene skrev sin berømte roman "The quiet American", og tvers over gaten ligger Rex Hotel, der de utenlandske krigskorrespondentene holdt til under krigen.   
Hue/Danang: Danang er hovedstaden i Duyen Hai Mien Trung, som denne administrative regionen heter, og ligger i mellom den tidligere hovedstaden Hue, skredder byen Hoi An og det hellige stedet My Son. Byen har en historie som inneholder både Napoleon III, som gav ordre om å innvadere området i 1858, og handelsutvikling. På 1500 tallet begynte nemlig havneeventyret, men det var først i 1800 årene, da keiser Minh Mang bestemte at alle Europeiske skip skulle drive handel gjennom byen, at veksten tok seg opp, og som gjorde at Danang i dag er et viktig senter for Vietnams midtre region. I nåtid er havnen også en spennende opplevelse, med mange utekafeer og møteplasser. Blant Danangs største severdigheter finner vi Cham-museet som innehar verdens beste samling av skulpturer fra Cham-dynastiet og Marmorfjellene, som sies å representere de fem elementer innenfor Yin Yang-traditionen; vann, ild, jord, tre, og metall/gull. Et kvarters kjøretur unna bykjernen finner man China Beach, som ble brukt som rekreasjonssenter for amerikanske soldater under Vietnamkrigen, og gjort verdenskjent gjennom det legendariske krigseposet, Apocalypse now.   
Hanoi Hovedstaden i Vietnam og landets nest største by med sine 7 millioner innbyggere. Byen er kaotisk og støyende, men i motsetning til mange andre asiatiske storbyer så har den allikevel en god porsjon sjarm. Turister som har valget mellom å besøke Hanoi eller Ho Chi Minh byen (Saigon) i Sør-Vietnam, vil finne at førstnevnte er langt triveligere og har mange flere attraksjoner både i selve byen og i nærheten. Hanoi ligger ved Røde elven (Song Hong) som kommer fra fjellene i sørvest Kina og renner ut i havet ikke så langt nedenfor. Hanoi var hovedstad allerede så tidlig som år 1010, riktignok i et område som ikke dekket hele dagens Vietnam. I 1802 klarte Nguyen-dynastiet fra sør å få kontroll over hele Vietnam og flyttet hovedstaden til Hue, midt i landet. Først i 1902 ble Hanoi hovedstad igjen, da i fransk Indokina (Vietnam, Kambodsja, Laos). Etter at Frankrike måtte gi slipp på koloniene sin ble selvsagt Hanoi hovedstad i Nord-Vietnam og for så til slutt å ende opp som hovedstad i det forente Vietnam etter at kommunistene vant Vietnamkrigen. Hjertet i Hanoi er utvilsomt gamlebyen, et område som skiller seg klart fra de mer moderne delene av byen. De trange gatene her er fulle av tutende mopeder og scootere, fortauene er smale og gjerne også fylt med parkerte kjøretøyer som gjør det tungvint å ta seg frem. Haugevis av vietnamesere sitter til enhver tid ute på lave ukomfortable plastkrakker og spiser nuddelsuppe eller leker smarttelefonene sine. Overalt finnes det små butikker, restauranter, hoteller og reisebyråer, ofte med nesten latterlig trange lokaler. Gatene i gamlebyen går tilbake til 1200-tallet og mange har navn etter hva slags butikker som fantes der tidligere, slik som Fiskegaten, Silkegaten, Skogaten og lignendel. I dag er det fortsatt en tendens til at enkelte gater har butikker med nesten identisk produktutvalg, men ikke helt konsekvent. Så lenge man holder ut alt bråket og kaoset kan man ha mye moro med å utforske gamlebyen i Hanoi.