Meld deg på nyhetsbrev
Opplev Færøyene

Færøyene har et uvanlig og dramatisk landskap. Grønne, treløse fjell og åser som strekker seg mellom himmel og hav. Steile klipper og de utroligste steinformasjoner langs kysten har blitt formet av det pågående havet i millioner av år. Sildrende elver og voldsomme fossefall som bryter opp mellom alt det grønne, og bidrar til øyrikets frodige preg. Det bor flere sauer enn mennesker på øyene, og de finner man overalt. Ull er tross alt færøyenes gull. Fugler finner man også i ekstreme overtall, alt fra gjessene som brukes som husdyr, til lomvi og skarv i fuglefjellene langs kysten og ikke minst den sjarmerende lundefuglen.  

Program

6. august: Ankomst til Færøyene. Avreise med direktefly fra Bergen kl. 11:50, ankomst Færøyene kl. 12:10 lokal tid. Vi starter vårt eventyr på Færøyene med besøk til bygden Vestmanna hvor vi får servert lunsj. Deretter blir det båttur til steile fjell og grotter som er en av de største turistattraksjonene på Færøyene. Båten seiler gjennom smale sund, inn i dype grotter og tett inntil de 600 m høye fuglefjellene. Etter båtturen går turen til hotellet i Torshavn med stopp underveis for å nyte utsikten mot øyen Koltur. Ankomst hotellet rundt kl. 18:00 for innsjekking. Felles middag i Restaurant Áarstova . 
 7. august: Vandretur til Kirkjubøur, Nasjonalmuseet og byvandring. Guiden treffer gruppen på hotellet kl. 09:00 for busstransport til utgangspunktet for dagens vandring, kun et steinkast utenfor Tórshavn. I Kirkjubøur ligger Kongsgården som har tilhørt den samme familien i 17. generasjoner. Her besøker vi St. Magnus katedralen og Ólavskirken fra år 1111, som fortsatt er i bruk. Turen over fjellet tar ca 2,5 timer og er en lett til middels vanskelig vandretur i noe ujevnt terreng. Felles middag på Restaurant Hafnia . 
8. august: Sandøy – Færøysk historie, kunst og kultur. Formiddagen på egenhånd. Kl. 12:30 blir gruppen hentet til hotellet av buss og guide for en kjøretur til fergehavnen ”Gamlarætt” hvor vi skal ta fergen over til Sandoy. Bygden Sandoy er en av de eldste på Færøyene og her starter vi med en omvisning av lokal guide i Færøyenes eldste trekirke. Avslutningsvis blir det Færøysk kultur med sang, historier og dans. Middag er inkludert. Retur til Tórshavn med ferge og buss. Tilbake i Torshavn ca kl 21:30. 
9. august: Bygdene Bø og Gásadalur, retur til Norge

Info

Avreisedato: 6.august - 4 dager 
Pris pr. person: kr 12.900- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 1.850,- 


 Prisen inkluderer: 
 fly Bergen – Færøyene  tur/retur  inkl. skatter og avgifter 
 3 hotellovernattinger 
 3 frokoster 
 3 lunsjer
 3 middager 
 utflukter iht beskrivelse
 reiseleder