Meld deg på nyhetsbrev
Island

Land og Saga

Bli med til Islands hovedstad Reykjavík med det rike kulturlivet og hyggelige spisestedene! Utenfor byen ligger Den blå lagune med det lyseblå vannet, geysiren Strokkur som sender sin vannsøyle mange meter opp i lufta, omgitt av boblende kilder, den vakre fossen Gullfoss som skjærer seg gjennom det flate, åpne landskapet og legendariske Tingvellir, stedet der de tektoniske platene møtes og verdens eldste demokrati, vikingenes Allting, ble født.

Program

Dag 1: Byrundtur i Reykjavik. Ved ankomst til Island kjører vi direkte til hovedstaden Reykjavik og starter med litt sightseeing. Innsjekking og felles middag på kvelden. 

 Dag 2: Den Gylne Sirkel

I dag tar vi fatt på en av de klassiske rundturene på Island, den Gylne Sirkel, som tar oss til Þingvellir, Gullfoss og Geysir. På turen spiser vi lunsj ved gården Fridheimar hvor vi lærer mer om utnyttelse av jordvarmen til dyrking av grønnsaker. Her serverer de nydelig hjemmelaget tomatsuppe og brød. Middag på egenhånd. Dag 3: Halvøya Reykjanes. 
Vi kjører en runde på halvøya Reykjanes som er kjent for sitt barske månelandskap. Resten av dagen til fri disposisjon og middag på egenhånd.  

Dag 4: Reykholt i Borgarfjörður. Dagens utflukt går til Borgarfjörður í Vest og vi kjører først via den lange og smale fjorden „Hvalfjörður“ og gjennom traktene der mange av Sagaene utspilte seg. Felles avskjedsmiddag på kvelden i en restaurant med gangavstand fra hotellet.  
Dag 5: Hjemreise. Transfer til flyplassen for hjemreise. 

Info

Avreisedato: 19. september - 5 dager 
 Pris pr. person: kr 13.390,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 2.800,- 


Prisen inkluderer: Fly Gardermoen – Reykjavik t/r inkludert skatter og avgifter 4 hotellovernattinger 4 frokoster 3 lunsjer 2 middager program iht. beskrivelse Norsk reiseleder på hele turen