Meld deg på nyhetsbrev
Bli med på høstcruise i Østlige Middelhav med vakre Jewel of the Sea

Jewel of the Seas ble bygget i 2004 og er medlem av Royal Caribbeans Radiance-klasse. Skipet er utstyrt med store glasspartier som gir en fantastisk utsikt og masse lys, perfekt supplert av elegant interiør og lekre møbler.
Om bord kan du nyte en moderne samling av kunstverk og skulpturer, og skipets mellomstore størrelse gir en mer intim og personlig atmosfære.
Skipet tilbyr en rekke aktiviteter og underholdningstilbud. Nyt f.eks. flere barer og salonger og et stort sportsområde med blant annet klatrevegg, minigolfbane, løpebane og et lekkert spa-område. På kvelden finnes det nok av muligheter til å nyte et lekkert måltid i en av de mange restaurantene med menyer fra hele verden. 

Program

Vi flyr Gardermoen til Roma, hvor vi finner bagasjen og kjører til cruisehavnen og går om bord i Jewle of the Seas. På denne seilingen har alle lugar med balkong

Vi har reiseleder med på hele turen fra Gardermoen som vil være behjelpelig under hele reisen og tilstede til middag. Vi har andre bordsetting kl. 20.30. I hver havn vil reiseleder gå i land med de som ønsker det for vandretur i byene vi besøker (ikke guiding). Vi er behjelpelig med bestilling av utflukter.

Vi ankommer Civitavecchia tidlig mandag morgen, men har god tid til å spise frokost før vi kjører til flyplassen.

Messina:
Messina er Sicilias tredje største by og har en naturhavn som er en av de travleste ved Middelhavet! Her kan du få oppleve Etna som er Europas høyeste og mest berømte vulkan! Havnebyen ligger kun 5 km fra fastlandet og har fergeforbindelser til Reggio di Calabria over Messinastredet. I denne byen finner du religiøs arkitektur som Katedralen av Messina, fristedet til Santa Maria del Carmelo som har en 1700-talls statue av Jomfru Maria, monumenter, museum og sivil og militær arkitektur!

Mykonos:
Mykonos var en av de første øyene i Hellas som ble oppdaget som turistmål og lokalbefolkningen vet å ta vare på sine gjester. Øya har flere flotte hotell og et rikt utvalg av spisesteder som spenner over alt fra den enkleste taverna til førsteklasses restauranter. Shoppingtilbudet viser samme bredde, og kan by på både eksklusive merkevarebutikker og lokale basarer.
Arkitekturen er meget spesiell, og alle hus er bygd i samme enkle, kubistiske grunnform - aldri mer enn to etasjer, blendende hvite og med blå og grønne trebalkonger.
Mykonos by, eller Chora som den også kalles, er fortryllende der den ligger skinnende hvit og badet i solskinn rundt den karakteristiske havnen og opp mot fjellene. Byen har et svært bredt tilbud av fornøyelser, shopping, kultur og god mat. I Mykonos by finner nemlig alle, uavhengig av preferanser og nasjonalitet, noe som faller i smak.

Kusadasi:
Kusadasi ligger vakkert til helt innerst i Egeerhavet på Tyrkias nordvestlige kyst. Her har man utsikt til det greske øyriket med Samos som nærmeste øy. Historien til Kusadasi strekker seg tilbake til flere tusen år før Kristus. Byen ble inntatt av romere i det tredje århundre f.Kr., og ble snart en romersk provins-hovedstad. Ifølge romersk-katolsk tradisjon bodde evangelisten Johannes og Maria (Jesu mor) en periode i byen. Etter romertiden fulgte flere ulike styrer, og under byens ottomanske periode ble bymurene og andre større byggverk oppført.
Den største opplevelsen er utgravingen av oltidsbyen Efesus (Ephesus) som er en av Tyrkias største turistattraksjoner.

Santorini:
Santorini. Mange mener at Santorini er den vakreste av alle de vakre øyene i den greske øyverdenen – kjent for sin dramatiske natur og den fortryllende solnedgangen. Santorinis dramatiske natur er et resultat av et gigantisk vulkanutbrudd for flere tusen år siden. Utbruddet etterlot seg en dyp lagune omgitt av fjellvegger som stuper rett ned i havet – den såkalte kalderaen.
Øyas spennende historie med rester fra den minoiske kulturen og de hvite byene i det dramatiske og karrige landskapet, gjør Santorini unik i den greske øyverdenen.

Athen:
Athen er mye mer enn Akropolis, Dionysos-teatret, museer og antikk gresk kunst og kultur. Her tar de enkle fornøyelsene aldri slutt. Gå på oppdagelsesferd i byens trange gater og på små torg og finn dine egne favorittsteder blant tavernaer, kafeer, barer og nattklubber. Shoppingen er også spennende, og det samme kan sies om restaurantverdenen. Og får du lyst til å bade i havet, er det raskt og enkelt å ta sporvognen ned til Athens riviera.
Her i den vestlige kulturens vugge er du omgitt av antikke severdigheter. Mest kjent er Parthenon i Akropolisparken - monumentet som står på en klippe og våker over byen. Det arkeologiske nasjonalmuseet, Nasjonalgalleriet og Alexander Soutzos museum er også verdt et besøk. Og midt i sentrum ligger den gamle Olympiastadionen - marmoranlegget der de første moderne lekene fant sted i 1896.

Napoli:
Napoli «Den som har sett Napoli, kan aldri mer bli trist,» skal Goethe ha sagt. Henrik Ibsen supplerte med «Når jeg engang dør, vil jeg gå igjen i Napoli,» etter at han hadde vært der og fullført både Peer Gynt og Et Dukkehjem. Napoli ble grunnlagt av grekere for rundt 2800 år siden, og gikk først under navnet Neapolis, Den nye byen. Etter romerrikets fall har byen blitt styrt av blant annet tyrkere, spanjoler, lombardere, østerrikere og franskmenn, og alle disse forskjellige kulturene har etterlatt seg spor du fortsatt kan se i dagens Napoli. Det er også kort vei både til Pompeii og Capri. 

Info


Avreisedato: 6. oktober, 2018 10 dager 

Pris pr. person i dobbeltlugar kr. 16.900,-
Pris som enkelt kr. 25.900,- 

Inkl.: 
 flybill. Oslo – Roma t/r  inkl skatter og avg. 
•   all transport iht program 
•   9 netter cruise inkl. helpensjon 
•   alle avgifter 
•   tips ombord 
•   reiseleder på hele turen