Meld deg på nyhetsbrev
Vårtur til Leikanger

Leikanger ligger vakkert til i hjertet av Sognefjorden. Allerede rundt 1840 begynte det å gå rutebåt på fjorden, med stopp i Leikanger, og ikke mange årene etter ble det bygget et gjestgiveri her. Dagens familiedrevne hotell har vært i drift siden gjenoppbyggingen etter en brann i 1928. Med over 90.000 frukttrær er det kanskje ikke så rart at landets største fruktlager ligger i Leikanger. Klimaet her i fjorden er så gunstig og jordsmonnet så rikt at man også kan dyrke aprikos, fersken og valnøtter.

Program

Fredag 01.06. Vi plukker opp på avtalte steder og kjører Hallingdal og Hemsedal og ankommer Leikanger utpå ettermiddagen. Lunsj underveis. Felles middag på hotellet etter innsjekk. 
Lørdag 02.06. I dag blir det en rolig dag med guiding om formiddagen i Leikanger og nydelig blomstring. Fra gammelt av har området vært kalt ”Systrond”. Navnet, som fremdeles er i bruk, har vært tolket som ”strondi der det syder av varme”. Systrond har i mer enn 4500 år vært jordbruksland som har gitt rikdom, velstand og makt. Det blir lunsj på hotellet når vi er tilbake. Ettermiddagsturen går til Henjatunet, et av de få gjenværende klyngetun på Vestlandet. Omvisningen avsluttes ved en stor gravhaug rett overfor tunet, der vi får høre historien til gårdene der. Smaksprøver på cider og hjemmebrygg hører også med. Felles middag på hotellet om kvelden. 
Søndag 03.06. Heldags rundtur Leikanger, Hella, Dragsvik, Gaularfjell, Jølster, Fjærland, Sogndal, Leikanger. Vi kjører opp Gaularsvingene til toppen av Gaularfjellet, og stopper ved utsiktspunktet. Videre passerer vi levende bygder og brusende elver. Fra Skei i enden av Jølstervann kjører vi til Lunde, og så i tunnel under breen. Vi stopper ved Bøyabreen, en av Jostedalsbreens 24 armer. Dagens lunsj inntas på Kaffistova. Derfra er det kort vei til Norsk Bremuseum, hvor vi lærer mer om bre og landskap, og ser Ivo Caprinos unike film om Jostedalsbreen. På vei til Sogndal stopper vi på utsiktspunktet Berge, med utsikt over Fjærland og Fjærlandsfjorden. Felles middag på hotellet om kvelden. 
Mandag 04.06. I dag skal vi oppleve Aurlandsfjorden. Vi går om bord i ferja som tar oss over Sognefjorden og inn Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden til Gudvangen, en herlig båttur i flott natur. Vi kjører videre til Flåm. Før lunsj på Furukroa får vi litt tid på egen hånd i Flåm sentrum. Etter litt tid her kjører vi via Aurland, gjennom Lærdalstunnelen og videre via Sogndal til Leikanger. Felles middag på hotellet om kvelden. 
Tirsdag 05.06. Etter frokost og utsjekk tar vi fatt på hjemveien via Årdalstangen og Moadalen. Vi kan love voldsomt terreng og praktfull utsikt. Etter hvert passerer vi Tyin og kommer til Fagernes. Her blir det lunsj på Fagernes Gjestegaard, før vi utpå ettermiddagen ender på våre respektive hjemsteder.

Info

Avreisedato: 1. juni 5 dager 


 Pris pr. person: kr 7.350,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 1.080,- 


 Prisen inkluderer: 
 bussreisen 
 4 hotellovernattinger 
 4 frokoster 
 5 lunsjer 
 4 middager 
 program iht. beskrivelse 
 reiseleder