Meld deg på nyhetsbrev
Lisboa

Lisboa er en by med en unik atmosfære, hvor kontrastene mellom gammelt og nytt er med på å skape en levende by med sjarm og stil. Det er lett å trekke likheter til en rekke andre storbyer rundt om i verden når man ser på Lisboa. Slik som Roma ligger også Lisboa på sju høyder, og broen og trikkene får en til å tenke på San Francisco, mens Kristus-statuen gir assosiasjoner til Rio de Janeiro. Og som stolt sjøfartsnasjon har Portugal satt sine spor rundt om i verden også. Tenk bare på at ved Hieronymusklosteret og Torre de Belém var Vasco da Gama og hans besetning samlet til bønn før de satte seil mot Kapp det gode håp og India. Cascais er en havneby som ligger en kort kjøretur utenfor Lisboa. Belem byr på det meste av Portugals historie, Sintra er kjent for sin romantiske arkitektur 

Program

Mandag 24.09. Norwegian har avgang fra Gardermoen kl. 10.45 Vi ankommer Lisboa kl. 13.15. Buss inn til byen og vårt hotell Universo Romantico. Her har vi frokost inkludert hver dag. Middag hver kveld på en restaurant i nærheten av hotellet. Tirsdag 25.09. Heldags guidet rundtur i Lisboa inkl. lunsj. Lisboa er på ingen måte en gammeldags by, her finner du alt det man forventer seg av en fremgangsrik hovedstad - fra arkitektonisk nyskapning til trafikkorker. Dessuten er restaurantlivet fremdeles ganske rimelig og nattelivet sent og heftig. I tillegg ligger det langstrakte, nydelige sandstrender bare et par mil utenfor byen.
I Lisboa kan du blant annet besøke den middelalderske bydelen Alfama med sine trange smug, bydelen Bairro Alto, den viktorianske heisen Elevator de Santa Justa ved Rossio, Torre de Belem, Museu Nacional dos Coches (vognmuseet), Musea de Marinha (sjøfartsmuseet), Gulbenkianmuseet, Jardim Zoológico, Jardim Botânico og den gamle festningen Castelo de São Jorge. Fra sistnevnte er det også flott utsikt over byen. 
Onsdag 26.09. Tur til Cascais og Cabo de Roca. Det var en søvnig fiskerlandsby som møtte blikket til Kong Luis  I og hans hoff da landets hersker for første gang kastet sine øyne på Cascais’ gylne strender en varm  – Her vil jeg bade! befalte kongen – og gikk i vannet. Den rojale herren trivdes så godt i det våte element at Cascais snart fikk status som boltreplass for adelen. I årene som fulgte kongens første forfriskende svømmetur i Atlanterhavet, blomstret byen skikkelig. Aristokratene fikk sine slott og herskapshus i nærhet til havet, og etter hvert var det et internasjonalt klientell som ferierte på det vestligste punktet i hele Portugal. At landets første elektriske jernbane ble ferdigstilt nettopp mellom Lisboa og Cascais på 20-tallet, var neppe tilfeldig. 
Torsdag 27.09. Heldagstur til Belem med lunsj. Landemerker har Lisboa mange av, og er et besøk i byen er ikke komplett uten en tur til den monumentale Belém. Denne bydelen bør oppsøkes for å få en forståelse av Portugals storhetstid, da landets store oppdagere, blant annet Henrik Sjøfareren og Vasco da Gama, oppdaget nye veier rundt på verdenshavene. Her kan du beundre Oppdagermonumentet, Torre de Belém, en av byens mest kjente bygninger, og besøke det gedigne klosteret Mosteiro dos Jerónimos. Fredag 28.09. Tur til Sintra. Sintra ligger ca 25 km vest for Lisboa i et eventyrlandskap med både slott av europeisk og arabisk arkitektur. Her har de geistlige fra hele Europa feriert side byens grunnleggelse på 1400-tallet. Byen har inspirert en rekke malere, musikere og diktere. HC Andersen skriver om "Sintras Deilighed". Sintras velbevarte historiske bydel er usedvanlig sjarmerende med brolagte,smale og svingete veier, trapper, arkader og fontener. Sintra ble i 1995 klassifisert som verdens kultur-/naturarv av UNESCOMidt i en stor og skyggefull skog med trær og planter fra forskjellige klimasoner ligger det romantiske Pena-slottet øverst på en høyde. Herfra har du en praktfull utsikt. Slottet har vært kongelig sommerpalass frem til 1910.
Lørdag 29.09. Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og kjører til flyplassen hvor Norwegian har avgang kl. 10.55, ankommer Gardermoen kl. 15.45.   

Info

Avreisedato: 24. september - 6 dager 
 Pris pr. person: kr 10.900,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 2.250,- 


Prisen inkluderer: 
 Fly Gardermoen – Lisboa t/r inkludert skatter og avgifter 
 5 hotellovernattinger
5 frokoster 
 3 lunsjer
 5 middager 
 program iht. beskrivelse 
 skandinavisktalende guide på utfluktene
 Norsk reiseleder på hele turen