Meld deg på nyhetsbrev
Makarska Rivieraen

Makarska-rivieraen strekker seg hele 60 km mellom byene Omis i nord og Gradac i sør. Den dramatiske kystlinjen og det turkisblå havet lokker besøkende fra alle verdenshjørner. Den tette pinjeskogen strekker seg helt ned til stranden, og ovenfor er de hvite fjelltoppene en kraftig kontrast til den blå himmelen. Makarska-rivieraen består av mange sjarmerende steder som ligger ved innbydende strender. Et miljø det er lett å forelske seg i, og som tilbyr en herlig ferie for alle. Byen Makarska er den største byen på rivieraen, og et av de mest populære turistmålene langs den kroatiske kysten og kjent for sin natur og ulike turistattraksjoner. Byen Makarska er et trivelig badested med et myldrende folkeliv og fornøyelser. Tilbudet av restauranter, butikker og barer er stort. Slå dere ned på en kafé og betrakt folkelivet fra den palme-kransede strandpromenaden, eller la dere imponere av den mektige fjellkjeden Biokovo og det klare havet.  

Program

Lørdag 20.10. Vi møtes på Gardermoen og flyr til Split. Buss til hotel Meteor som ligger ved strandpromenaden i Makarska. Vi har frokost og middag på hotellet hver dag bortsett fra siste kvelden. 
Søndag 21.10. Vi har en rolig dag i Makarska. 
Mandag 22.10. Etter frokost spaserer vi bortover strandpromenaden til båten som tar oss til Brac. En herlig avslappende dag ute på havet. Vi reiser til den pittoreske byen Vrboska som ligger på øyen Hvar. Vi får tid til å utforske byen før det er tid for lunsj på båten. Tirsdag 23.10. I dag skal vi først til markedet i Zadavarje. Her besøker vi det lokale markedet, som er ca. 300 år gammelt. Videre besøker vi familien Grabovac, som forklarer og viser oss produksjonen av vindruene på vingården deres. 
Onsdag 24.10. En rolig dag hvor en kan gjøre det en selv har lyst til. 
Torsdag 25.10. I dag er det Mostar som står for tur. Mostar er preget av to kulturer, to religioner, en elv som deler byen og en bro som forener folket. Rundturen inkluderer den gamle basaren, det tyrkiske hus, en av de mange moskéer og den gamle broen som ble oppbygd i år 2004. Lunsj inkludert. 
Fredag 26.10. Nok en rolig dag uten program.
Lørdag 27.10. I dag reiser vi til Split. Omvisning, lunsj og tid på egenhånd 
Søndag 28.10. Nok en rolig dag hvor en kan gjøre det en selv har lyst til. 
Mandag 29.10. Vi har en rolig dag i Makarska før vi på kvelden møtes på en lokal restaurant for avslutningsmiddag og folkloreshow Tirsdag 28.10. Avreise fra hotellet etter frokost. Fly til Gardermoen og buss hjem.  

Info

Avreisedato: 20. oktober - 11 dager 
 Pris pr. person: kr 10.950,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 2.300,- 


 Prisen inkluderer: 
 fly Oslo – Split t/r 
 10 hotellovernattinger i dobbeltrom 
 10 middager 
 4 lunsjer 
 10 frokoster 
 program iht. beskrivelse 
 reiseleder