Meld deg på nyhetsbrev
OPPLEV RØROSTRAKTEN SAMMEN MED KJENTFOLK!

Bli med på en uforglemmelig uke til det lokalbefolkningen kaller ”Norges tak” mot svenskegrensa, ca 3 mil øst for Røros. Her skal vi bo på sjarmerende Vauldalen Fjellhotell, med et engasjert og entusiastisk vertskap. Hotellets kjøkken er kjent for å legge vekt på hjemmelaget mat, med både tradisjonelle retter og lokale spesialiteter. Guide er med fra hotellet på alle utflukter nevnt nedenfor. Femundhytta har vært på NRK TV som …en plass der ingen skulle tru at nokon kunne bu.

Program

Søndag 12.08. Vi henter i byene fra Grenland til Oslo, og setter så kursen nordover E 6 og etter hvert RV 3 opp gjennom Østerdalen. Lunsj underveis. Etter ankomst og innsjekk Vauldalen Fjellhotell utpå ettermiddagen, får vi litt tid til å slappe av før Jorid og hennes stab ønsker velkommen til felles middag, og presenterer ukens program. 
 Mandag 13.08. Etter en tidlig frokost, er det avreise til Sørvika. Der går vi om bor i Femunden II. Båten bringer oss til Femundhytten Gård, hvor vi blir mottatt av Tommy, Milda og Klas. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme. Før vi returnerer hjem etter denne spesielle dagen, blir det tid til musikk. Kveldens middag blir servert i spisesalen, etterfulgt av dans i peisestua. 
 Tirsdag 14.08. I dag tar vi turen til Røros, den lille rare byen på fjellet. Her er vi med på omvisning i Røros Kirke. Bergstadens Ziir åpnet igjen i 2010, etter 2 års restaurering av det prektige byggverket. Det blir også tid til å rusle rundt i alle de koselige butikkene i gatene, før vi returnerer til Brekken for lunsj. På en av de gamle krambuene i Brekken har tiden stått stille, og den fullverdige gamle butikken er som tatt ut av historien, og igjen åpnet i all sin sjarm og glans. Kanskje vi her blir overrasket av en kjøpmann eller flere? Vår neste stopp er Skottgården, for servering av tradisjonslunsj. Skottgården er en gammel ferdas gård og skysstasjon. Det vil si at de hadde plikt på seg til å holde 4 hester til transport mellom Malmagen i Sverige og Jensvolden på vei mot Røros. Jorid og Ole Peder besitter mye kunnskap, og tar oss med på en reise i hvordan en ferdasgård ble drevet. Dagen avsluttes staselig, med servering av nydelig lokal rabarbrasuppe, sjampagne og tradisjonsmusikk. Vel hjemme igjen blir det servert middag og dans til levende musikk.
Onsdag 15.08. Sverige er vår nærmeste nabo mot øst, og i dag får søta bror besøk. Første stopp tar vi på Fjällmuseet i Funäsdalen. Videre tar vi turen til Ljusendals bruk. Der har vi en omvisning og får høre om Farup`s tid. Dagens lunsj serveres underveis, før ferden går videre til Sveriges høyfjellsplatå, Flatruet, 975 m.o.h. På returen er det naturlig å ta en pause i Mittådalen Sameby, der får vi kjøpt samesløyd og andre husflidsartikler. Før vi returnerer lar vi handlelysten få utløp i Funäsdalen. I kveld dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg i tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang, serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet, serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar dere med tilbake til hotellet. 
 Torsdag 16.08. Frokost, utsjekk og hjemreise. Via Frisveien til Ringebu. Lunsj under veis. Turen går videre til Oslo, Vestfold og Grenland. 

Info

Avreisedato: 
12. august  5 dager 


 Pris pr. person: kr 9.750,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 1.000,- 


 Prisen inkluderer: 
bussreisen 
4 hotellovernattinger 
4 frokoster 
5 lunsjer 
4 middager 
program iht. beskrivelse 
reiseleder