Meld deg på nyhetsbrev
Verdens største cruiseskip!
Nye Symphony of the Seas i Middelhavet
27. mai fra kr. 16.900,-

Bli med og opplev Symphony of the Seas - verdens største cruiseskip er 360 meter lang, veier 230.000 bruttotonn, har syv ulike ”nabolag”, 17 dekk og 2.775 lugarer.
Boardwalk-området er bl.a. inspirert av moloene langs den engelske kysten og fornøyelsesparker som Coney Island. I dette nabolaget finner vi en rekke spisesteder, butikker, aktiviteter og for første gang til sjøs, en original, håndlaget karusell.
I AquaTheatre, som er lagt inntil Boardwalk, vil gjestene kunne svømme om dagen, ta dykkekurs, eller bare ligge og slappe av på en av de mange solsengene rundt bassenget. Om kvelden vil det være spektakulære vannshow med lys og musikk, samt alt fra akrobatikk, teater, synkronsvømming, vannballett og oppvisning med profesjonelle stupere.
I sentrum av skipet finner man Central Park - en park med tropiske vekster og en avslappet atmosfære. Her finnes også et bredt utvalg av spisesteder og butikker.
En opplevelse virkelig å glede seg over – før reisen, underveis og lenge, lenge etterpå! . 

Program

Siden det er så tidlig avgang har vi satt opp transport inn til Gardermoen fra Grenland, via vestfoldbyene, Drammen og Oslo. Vi fly med SAS fra Gardermoen 27. mai kl.07.00 og ankommer Barcelona kl. 10.25. Vi finner bagasjen og kjører til cruisehavnen hvor vi går om bord i verdens største cruiseskip – Symphony of the Seas. 

Vi har reiseleder med på hele turen fra Gardermoen som vil være behjelpelig under hele reisen og tilstede til middag. Vi har første bordsetting kl. 18.30. I hver havn vil reiseleder gå i land med de som ønsker det for vandretur i byene vi besøker (ikke guiding). Vi er behjelpelig med bestilling av utflukter. 
Vi ankommer Barcelona tidlig søndag morgen, men har god tid til å spise frokost før vi kjører til flyplassen hvor SAS har avgang kl. 11.30 med ankomst Gardermoen 14.50

Mallorca:
På Mallorca finner du den herlige spanske stemningen på tapasbarene, grønne olivenlunder, turkis hav, høyreiste klipper og fantastiske strender.
I Palma finnes det mye å se og gjøre, og det er lett å bli revet med av den spesielle atmosfæren som råder i byen.
I Palma kan du rusle rundt i de smale gatene i gamlebyen og shoppe i alt fra elegante boutiques og store varehus til småbutikker, utvalget er stort, særlig når det gjelder lekre lær- og skinnprodukter. Mallorca er også kjent for sine vakre perlesmykker. Drar du ut av byen, mot Illetas, finner du det store shoppingsenteret Porti Pi med en mengde ulike forretninger.
Palmas shoppingsentrum ligger i nærheten av den gamle bykjernen, ovenfor den staselige katedralen La Seu. Den er ett av verdens største religiøse byggverk og svært vakker, særlig når solstrålene brytes i de mange vinduene.

Marseille:
Marseille kan skryte av å tilby sine innbyggere og turistene både en fantastisk kystlinje, en havn som alle verdens sjømenn ønsker seg til og et utrettelig solskinn over 300 dager i året! Naturen i Marseille er helt spesiell, med mange parker og grønne lunger midt i byen og som blir til friske oaser når solskinnet blir for sterkt. Noen kilometer fra Vieux-Port (den gamle havnen), ligger fjellområdet Calanques, som er en nasjonalpark med muligheter for friluftsaktiviteter hele året. De berømte Calanques strekker seg ut over 20 km, av og til med bebodde viker, andre ganger uberørt natur hvor det turkise vannet inviterer til avslapning. Et dusin museer viser varierte kolleksjoner fra antikviteter til moderne kunst, og en rekke gallerier viser anerkjente artister eller unge og nye "på vei opp". Ved å rusle rundt blir du kjent med den utrolige kulturarven denne middelhavsbyen innehar; fra det historiske kvarteret Panier og videre til bygningene fra det andre franske keiserdømmet eller de romerske kirkene - Marseille har mer enn én hemmelighet å vise frem for den som løfter blikket. Er du klar for en spasertur gjennom historien?

La Spezia:
Den er en av Italias største havnebyer. Gamlebyen har en riktig så koselig atmosfære og det er ingen mangel på smale gater, gode spisesteder og shopping.
Cinque Terre består av fem små fiskelandsbyer mellom byene La Spezia og Genova i den østlige delen av Liguria-regionen på vestkysten. Hele Cinque Terre-området har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs liste over verdensarven. Cinque Terre blir stadig mer populært på grunn av de bilfrie, tradisjonelle landsbyene og turstiene langs den steile kystlinjen og urørte naturen.

Civitavecchia:
Civitavecchia er ”Romas havneby” og ligger 72 km nordvest for Roma.
Civitavecchia er i dag en viktig havneby, og kan by på enkelte severdigheter samt en sandstrand. Men vi anbefaler å ta turen inn til Roma eller besøke noen av de andre byene i området rundt.
Roma er en skattekiste av arkitektur, religion og kultur. Byen var en gang midtpunktet i verdens mektigste rike og har også i dag en keiserlig verdighet. Byen har en 2.700 år lang historie og her ligger arkitektoniske mesterverk side om side med ruiner, barokk-kirker og vakre piazzaer. Severdighetene er uendelige og byen kan by på historie, mat og shopping.

Napoli:
Napoli «Den som har sett Napoli, kan aldri mer bli trist,» skal Goethe ha sagt. Henrik Ibsen supplerte med «Når jeg engang dør, vil jeg gå igjen i Napoli,» etter at han hadde vært der og fullført både Peer Gynt og Et Dukkehjem. Napoli ble grunnlagt av grekere for rundt 2800 år siden, og gikk først under navnet Neapolis, Den nye byen. Etter romerrikets fall har byen blitt styrt av blant annet tyrkere, spanjoler, lombardere, østerrikere og franskmenn, og alle disse forskjellige kulturene har etterlatt seg spor du fortsatt kan se i dagens Napoli. Det er også kort vei bade til Pompeii og Capri.


Info

Avreisedato: 27. mai
8 dager
Inkl.:
•   flybill. Oslo – Barcelona t/r inkl skatter og avg.
•   all transport iht program
•   7 netter cruise inkl. helpensjon
•   alle avgifter
•   tips ombord
•   reiseleder på hele turen